Biocontact.eu brengt vraag en aanbod biomassa samen

De website www.biocontact.eu, die begin mei gelanceerd werd, zorgt ervoor dat vraag en aanbod van biomassa elkaar beter kunnen vinden. Hiermee moet het gebruik van bioreststromen als grondstof gemaximaliseerd worden en logistieke stromen geoptimaliseerd.

De website biedt snel, makkelijk en gratis toegang voor producenten én gebruikers van biomassa en restproducten. Wat voor de één een afvalproduct is, is grondstof voor de ander. Door deze producten via de website aan te bieden, zullen er minder waardevolle restproducten verloren gaan en kunnen gebruikers van biomassa makkelijker toegang vinden tot het versnipperde aanbod er van.

Exploitatie door Biopark Terneuzen

Duurzame groei, rekening houdend met ons milieu en beschikbare grondstoffen, is een van de grootste uitdagingen van politici en (industriële) bedrijven van dit moment. Iedereen weet wat er moet gebeuren, maar het is zoeken om een effectieve en economische manier te vinden om het te kunnen verwezenlijken. Zeeland Seaports heeft eerder met Biopark Terneuzen de weg gevonden naar een unieke en innovatieve oplossing hiervoor. Biopark Terneuzen vertegenwoordigt een nieuwe manier van denken in de creatie van agro-industriële duurzaamheid. Onder de noemer 'Smart Linking' promoot en faciliteert Biopark Terneuzen de exploitatie van synergieën tussen bedrijven gevestigd in dezelfde geografische regio. Het helpt de uitwisseling en gebruik van elkaars bij- en afvalproducten van de bedrijven te maximaliseren. Dit worden dan grondstoffen of aanvullingen op de energievoorzieningen van het eigen productieproces. Zeeland Seaports heeft vanwege het duurzame karakter van het project Grenzeloze Logistiek, Biopark Terneuzen gevraagd de exploitatie van de website biocontact.eu op zich te nemen.


Contactgegevens

Danny Vanrijkel

POM Oost-Vlaanderen
Seminariestraat 2
9000 Gent, België

Tel: +32 (0)9 267 86 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.grenzelozelogistiek.be

Met de steun van:

Agentschap Ondernemen

Vlaanderen in Actie

kaart