Verduurzamen bioreststromen

Dit impactproject wil zicht krijgen op bioreststromen en de verwerkingsinstallaties: er worden businessplannen in het veld georganiseerd en een digitale marktplaats uitgetest.

Reststromen centraal

Het impactproject Bundelen, verduurzamen en regisseren van bioreststromen brengt de grensoverschrijdende component van de bioreststromen in kaart. Het project moet het mogelijk maken de logistieke organisatie van het transport  van bioreststromen in de grensregio te optimaliseren.

Op basis van een globale inventarisatie van de huidige situatie inzake bioreststromen (locatie, soort, volumes, aanbieders en verwerkers, …) maakten POM Oost-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen en Zeeland Seaports een gerichte selectie van een aantal specifieke bio-reststromen, aanbieders en afnemers.  De bioreststromen  met  het grootste potentieel werden geselecteerd.

In een volgende fase zullen de resultaten van deze studie gebruikt worden als input voor de ontwikkeling van één of meerdere piloot project(en). Het is immers de bedoeling dat de geselecteerde opportuniteiten ook effectief in de praktijk worden toegepast. Hiertoe zal met alle relevante stakeholders worden samengewerkt. De bedoeling is  het beste praktijkvoorbeeld ook  effectief te realiseren. 

Daarnaast zal Zeeland Seaports een digitale biomassamarktplaats exploiteren. Deze wil het hergebruik van beschikbare biomassareststromen stimuleren en werd technisch ontwikkeld onder het project Biomap.

Project Oost-Vlaanderen: Logistieke optimalisatie van bioreststromen


Contactgegevens

Danny Vanrijkel

POM Oost-Vlaanderen
Seminariestraat 2
9000 Gent, België

Tel: +32 (0)9 267 86 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.grenzelozelogistiek.be

Met de steun van:

Agentschap Ondernemen

Vlaanderen in Actie

kaart