Grenzeloze mogelijkheden...

De grensregio Vlaanderen-Nederland is met circa 10 miljoen inwoners en een oppervlakte van 23.746 km² een belangrijke regio in het Noord-Europees economisch kerngebied. De stedendriehoek Brussel-Antwerpen-Gent is een belangrijke trekpleister.

Door de aanwezigheid van havens (Antwerpen, Rotterdam, Zaventem, Zeebrugge en Gent), hoofdtransportassen (wegen, waterwegen, spoorwegen) is er een goede multimodale verkeersontsluiting, wat zorgt voor logistieke knooppunten. De goed opgeleide werkkrachten maken van deze regio een toplocatie.

Al deze troeven zorgen ervoor dat er sinds vele decennia massa’s goederen onze contreien doorkruisen van en naar de belangrijkste afzetmarkten van Europa en de wereld.

... onder druk

Maar de sector staat onder druk.

De beschikbare ruimte in de grensregio is beperkt. Bovendien neemt de maatschappelijke bereidheid af om in tijden van toenemende milieuverontreiniging en groeiende congestie terreinen vrij te maken voor logistieke spelers.

De sector maakt momenteel deel uit van een stevig maatschappelijk debat. Dit debat kan de sector enkel winnen door aan te tonen dat logistiek op een duurzame wijze mogelijk is , met respect voor mens en milieu. Inzetten op duurzame logistiek is met andere woorden een must geworden.

Grenzeloze Logistiek onderneemt actie

 


Contactgegevens

Danny Vanrijkel

POM Oost-Vlaanderen
Seminariestraat 2
9000 Gent, België

Tel: +32 (0)9 267 86 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.grenzelozelogistiek.be

Met de steun van:

Agentschap Ondernemen

Vlaanderen in Actie

kaart