Wat is Grenzeloze Logistiek?

grenzeloze logistiek

Grenzeloze Logistiek moet de grensregio Vlaanderen-Nederland helpen uitgroeien tot dé logistieke draaischijf van Europa. Het project wil de bedrijven in de grensregio aanzetten tot samenwerking. Op die manier kunnen we onze troeven ook in de toekomst verder uitspelen:

 • de centrale ligging
 • de goed opgeleide werkkrachten
 • de efficiënte infrastructuur

Doel van het project:

 1. De logistieke sector efficiënter en duurzamer maken
  Wanneer de grensregio Vlaanderen-Nederland zich verder wil ontwikkelen tot dé logistieke topregio van Europa, dan volstaat het niet om enkel de infrastructuur verder uit te bouwen. Ook het transport moet duurzamer en efficiënter georganiseerd worden, waardoor er constant nood is aan technologische vernieuwing. Het project Grenzeloze Logistiek rekent hiervoor op de innovatiekracht van de bedrijven zelf, maar wil de bedrijven hierin ondersteunen en begeleiden.

 2. Grensoverschrijdende samenwerking stimuleren
  Door de krachten te bundelen en ervaring en kennis uit te wisselen presenteert de grensregio Vlaanderen-Nederland zich als de ideale logistieke partner in Europa. De centrale ligging, de goed opgeleide werkkrachten en efficiënte infrastructuur maken van deze regio een aantrekkelijke locatie. Om deze troeven ook in de toekomst uit te spelen, kunnen bedrijven niet tussen hun vier muren blijven. Het project kiest voor specifieke activiteiten die deze grensoverschrijdende samenwerking stimuleren.

 3. Versterking van lokale programma’s
  Het project versterkt lopende logistieke actieprogramma’s in Nederland en Vlaanderen, maar voegt er een grensoverschrijdende focus aan toe.

Bekijk hier de concrete realisaties

Grenzeloze Logistiek is een project uit het Europese Interreg-programma Vlaanderen-Nederland.   


Contactgegevens

Danny Vanrijkel

POM Oost-Vlaanderen
Seminariestraat 2
9000 Gent, België

Tel: +32 (0)9 267 86 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.grenzelozelogistiek.be

Met de steun van:

Agentschap Ondernemen

Vlaanderen in Actie

kaart